Header image
header image 2
 
 

 
 

Kurayfat kialakulása

Hazai története

Szimbólumai

 

Hazai története


 Magyarországon először az 1980-as évek elején Németországból hazatért Shihan Lakatos Csaba kezdte oktatni a Kurayfat Kempo-t. Lelkes tanítványokat nevelt akik Tatabányán és Tatán egyaránt szép létszámban vettek részt az edzéseken. Lakatos mester 1990-ig tanított itthon majd visszatért Németországba. A Kurayfat Kempo-t két évig Sensei Szabó András oktatta a továbbiakban kisebb-nagyobb sikerrel, mígnem két fiatal mester Sensei Cserei Ákos akkor 2. Dan-os és Sensei Lengyel Tamás akkor 1. Dan-os mesterek megalapították a Magyar Kurayfat Kempo Szövetséget Shihan Lakatos mester és az ASIAN KURAYFAT KEMPO KAI ASSOTIATION engedélyével. Sajnos az évek során Cserei és Lengyel mesterek eltávolodtak régi mesterüktől és a világszövetséggel is sok bajuk volt, így megkeresték Hanshi Harnos Imre 10. Dan-os mestert a Zen Bu Kan Kempo megalapítóját és az ő segítségét kérték. Harnos mester szívesen segített és a két mester tovább tudta építeni a Kurayfat Kempo szövetséget.
1992-2002-ig 10 éven keresztül töretlen volt a haladás, míg Cserei mester egyre többet kezdett el foglalkozni a fegyveres technikák oktatásával, a fegyveres versenyek szervezésével és létrehozott, a mai napig senki sem tudja, hogy milyen megfontolásból, egy Kempo Kobudo szervezetet. Lengyel mester látva, hogy ez az út nem járható közölte Cserei mesterrel, hogy kilép a szövetségből és új szövetséget alakít ki. 2003 januárjában összehívott közgyűlésen a mesterek és a klubvezetők meghallgatták mindkét mester álláspontját és legtöbben Sensei Lengyel Tamás mester mellé álltak. A Magyar Kurayfat Kempo Szövetség megszűnt, Cserei mester a mai napig a Kubudo Kempo oktatásával foglalkozik.

Lengyel Tamás és követői megalakították a MAGYAR TRADICIONÁLIS KURAYFAT KEMPO KARATE SZÖVETSÉGET, mely a Magyar Kempo Szövetséggel együttműködve a Nemzetközi Kempo Világszövetséget képviselve magas szinten a mai napig élteti a KURAYFAT KEMPO-t Magyarországon.

 

 

 

 
 
 
 
           
>